perjantai 18. toukokuuta 2012

Tilapuodin elämää

Jotta ettei tämän blogin sisältö vallan mainostamiseksi mene, raotan hieman tätä muutakin arkea. Tuo blogin otsikkokin tosin antaa ymmärtää kokonaisvaltaisemmin Tilapuodin ja puodin emännän elämää käsittelevän. Sorry, kun pikkusen on jäänyt taka-alalle tämä muu, mutta korjausta on luvassa:)Maalaistalon ympärillä on kaikenlaista. Iso pihapiiri, jota pitää (saa) hoitaa näin lämpimään aikaan aika kiitettävästi. Niin ja talvellakin, lumityöt.  Mutta pihapuuhat ovat luonnikkaasti mukana tätä jokapäiväistä arkeani. En kuitenkaan missään nimessä kuulu tip-top-ihmisiin tässäkään asiassa, vaan piha saa olla luonnollisen näköinen, niinkuin maalaispihaan kuuluukin (huoh). Mutta rakastan kukkia. Niitä pitää olla joka paikassa. Suosin perennoja, koska ne vähän niinkun itsestään kasvaa. Joka vuosi uudestaan ja uudestaan. Varsinkin pionit. Niitä on tällä hetkellä kasvamassa 8 erilaista. Niistä kuvia hieman tuonnempana. kun alkavat kukkia.

Tämän kevään olen ahkerasti kasvattanut siemenistä kaikenlaista; tomaattia, yrttejä, kukkia ja perunaakin on pussissa kasvamassa. Aion saada juhannusperunat omasta maasta! Olen nauttinut, kun saan seurata pikkuhiljaa kasvun ihmettä., siemenestä kasviksi. Puhumattakaan siitä, kuinka loppukesästä tiedän esim. tomaatteja syödessäni, mistä ne on kotoisin.


Perennoja olen jo monta vuotta haalinut lisää, koska tässä pihassa ei kasvanut kuin muutama tänne tullessani. Nyt perennoja on jo useita lajeja ja alkuja on myynnissäkin.


                                               Tässä kärryssä jo muutama alku. On kultapiiskua,  ruohosipulia, alpia, unikkoa.......


                                       Kasvihuoneessakin jotakin vihreää jo....salaatti siellä kasvamassa....

Nautin suunnattomasti, kun saan omasta maasta poimia syötävää. Puhdas, lisäaineeton ruoka on muutenkin lähellä sydäntäni.


                         Nämäkin petuniat ovat kasvaneet pikkiriikkistä taimista kukintaan:)
                                           Viime keväiset perunanarsissit ovat nyt kukassa.
Kunhan nuo sateet loppuvat, on suunnitelmissa jotakin uudistusta pihapiiriin ja josta asiakkaatkin pääsevät nauttimaan. Meillä siis saa katsella myös ympärilleen, kun pihamaalle astuu:) Mielelläni keskustelen asiakkaitten kanssa myös kasveista! Viime loppukesälläkin kävi mm. asiakkaita, jotka neuvoivat alppiruusun sijoittelusta. Ohjeiden mukaan siirsin ja nyt rodo voi hyvin:)

Maalaispihaterveisin

Tilapuodin Emäntä


        


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan vihreä vehreä keväinen postaus! Kiitos siitä ja mukavan lämpöistä viikonvaihdetta!

t. Allu

Tilapuodin Emäntä kirjoitti...

Allu - Kiitos! kyllä näitä viherpostauksia tulee jatkossakin, jos vain joku haluaa:)