sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Työmatkalta

Hip-Hei Ystävät! Olin viime viikon työmatkalla n. 800 km:n päässä tästä varsinaisesta toimipaikastani. Huikea matka aivan erilaiseen maailmaan, ennenkokemattomiin maisemiin ja  kohtuullisen suureen työkohteeseen. Yritin jo matkalla läppärillä laittaa vähän elonmerkkejä tännekin, mutta yhdeydet eivät wörkkineet totutulla tavalla.

Jo matka kohteeseen oli elämys. Ajaessani pitkin maanteitä, ehdin katsella maisemia, koska varasin matkaan runsaasti aikaa. Suomen kesä on todella monimuotoinen. Mieleen pulpahti,  ei se päämäärä, vaan matka sinne, on kokemus. Voi, kuinka paljon olisi ollut jo menomatkalla kuvattavaa, mutta en mitenkään voinut pysähtyä joka viiden minuutin päästä, vaikka mieli niin teki.


Ihailin kauniita, herkkiä tienpientareita, joita kehysti esim. jossakin kohdassa matala mäntyrivistö,  juurella suopursut mattona ja olivat täydessä kukassa. Tuoksu melkein tuli autoon sisälle.....Tai hetken kuluttua tien toisella puolella känkkärkoivut, tietä mukaellen ja niiden aluskasvullisuutena oli  niittyvillan hennot kukat, jotka muodostivat kertakaikkiaan herkän maiseman. Tuli mieleen Eino Leinon Nocturno. Silloin ymmärsin, mitä sanoissa tarkoitettiin. Lapin kesä on KAUNIS!!! Varsinkin, jos ei olisi NIIN paljon niitä hemmetin itikoita, joita tänäkin vuonna on riittävästi. Mutta herkkyys on aivan käsinkosketeltavaa.

Niittyvillapelto

Varsinainen työkohde on majoituskylä. Mökithän ovatkin vallanneet jo muutenkin tämän kevään, joten luontevaa jatkoahan tämän on. Nyt onkin aika purkaa ne muutama sata kuvaa ja alkaa jäsentelemään pääkopasta kaikkea näkemäänsä ja kuulemaansa.

                                                   Lapin kesä lumosi minut!
                                                  Töitäkin on tehtävä, jotta sinne pääsee uudelleen:)

Kyllä noissa maisemissa voimavarat täyttyivät. Luonto ja luonnossa liikkuminen oli niin rentouttavaa ja rauhoittavaa. Kaukana oli kavala maailma.  Kerron tästä kohteesta ehkä myöhemmin lisää......

Nyt uusin voimin puodin ohjaksiin.
Tervetuloa kesämatkalaiset ja muutkin:)

Lapin lumoissa
Tilapuodin EmäntäEi kommentteja: