perjantai 1. maaliskuuta 2013

Oi Maaliskuu!

Talven selkä taittuu! Tänäkin aamuna räystäät tippui jo aikaisin. Se tietää lumien sulamista. Kohta on maata näkyvissä. Ja se kostean mullan tuoksua....


Talvellakin on hyvät puolensa. Vaikka uuneja pitää lämmittää joka päivä, puita roudata sisälle ja villasukkiakin saa lisäkerroksen pukea, niin talvi, varsinkin joulun jälkeinen aika on juuri sitä rauhoittumisen aikaa ja silloin voi tehdä suunnitelmia tulevaa varten, esim, kesää ja pihapuuhia ajatellen. Luoda jotakin uutta. Purkit ja purnukat ovat jo kovaa vauhtia valloittamassa meidän kodin keittiön tasoja.  Pian koittaa aika, kun ruokapöydän ääreen ei mahdu edes syömään. Varoittelin siitä ajasta jo Isäntääkin:) Vielä ei kovin paljoa vihreää ole näkyvissä, mutta odotellaan rauhassa....Tämä vanha talo ja sen ympäristö ruokkii kaikenlaista puuhastelua. Olenkin tämän seitsemän vuoden aikana, jona täällä olen asunut, tehnyt hirmuisen määrän aivan uusia, ennenkokemattomia juttuja. Ympäristö ruokkii mielikuvitusta! Kädentaidot ovat aina olleet osa minua, mutta välillä ne on joutunut laittamaan taka-alalle muiden "kiireiden" tieltä. Mutta jossian vaiheessa  käsillä tekemisen tunne on niin voimakas, että sille vaan ei voi mitään. On aloitettava jotakin. Uutta.


Pitkään olen mielinyt tehdä saippuaa. Nyt sekin on kokeiltu. Voi, miten jännittävää puuhaa se olikaan, kun luki kaikki ohjeet, eikun varotukset. Lipeästä on tehty joku kummajainen, varovaisuutta sen käsittely toki vaatii, mutta niinhän moni arkipäiväsempikin homma. Kuten kuuman veden käyttö. Tai konetiskiaine. Mutta kivaa puuhaa se oli.

                                       Tässä ensimmäinen kokeiluni. Sitruunamelissa-saippua.
                                       Nyt se on "kypsymässä" n. 4 vkoa.

Inspiroivaa maaliskuuta!
Tilapuodin Emäntä

2 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Arvaappa miksi en nähnyt sitä ilmoitustasi silloin siitä arvonnan voitosta...en yleensä seuraa noita kommentteja tuolta bloggerista, mutta nyt menin katsomaan riskapostiksi luokiteltuja ja siellähän se viestisi oli kaksi viestiä...pöh...mistähän moinen johtuu.
Mietin ja ihmettelin, etten ollut niitä huomannut, kun yleensä kaikki kommentit luen...no selvisihän tuokin...:)

Tilapuodin Emäntä kirjoitti...

No höh! On tää blogimaailma kummallista - ainakin välillä. En siihen kommenttiin ainakaan mitään tuhmaa kirjoittanut:)