maanantai 18. huhtikuuta 2016

Emäntä esittäytyy

Tilapuodin Emäntä esittäytyy

Jospa näin monen vuoden jälkeen uskaltaudun minäkin esittäytyä.  Monia teitä olen jo tapaillut esim,. monilla messureissuilla ympäri Suomea sekä täällä paikan päällä puodissa. Mutta sinä, jota en vielä ole tavannut, tässä sitä ollaan :)


Välillä pompsahtaa esiin kysymys taustastani ja tämän puodin tarinasta. Useimmiten juuri uusien asiakkaiden parissa. Se on ihan luonnollista. Kurkataanpa hieman taustoihin. Oletko valmis?

Nimeni on Eila Väisänen - asiakkailta saatu lempinini Ellu. Köykän Ellu. Minulla on kaksi poikaa, joka ovat jo aikuisia. On myös kaksi suloista pojanpoikaakin. Olen mummu! Välimatkaa lapsenlapsiin valitettavasti on, joten kovin usein ei päästä näkemään. Sitäkin kivempaa on, kun nähdään :) Onneksi tänä päivänä on myös tekniikka apuna, kuten Skype :)

Asun kaksin mieheni, Isännän, kanssa tätä 1800-luvulla rakennettua maalaistaloa. Wiiru-kissa kuuluu myös perheeseemme ja se on 13 vuotta vanha - välillä komenteleva - Lady.

Puutarha

Olen hurahtanut puutarhan hoitoon. Joskin se on vasta ajan saatossa muuttunut mieleiseksi. Ensimmäiset vuodet tässä vanhassa pihapiirissä olivat aika haasteellisia, kun kymmeniä vuosia itsekseen ollutta pihaa aletaan herättelemään uuteen elämänvaiheeseen.

Nyt on jälleen niin ihana vuodenaika, kun on tämä kevät. Vaikka se keikkuen tuleekin, multasormet ovat olleet jo laittamassa siemeniä kasvamaan. Meillä on siis vanha pihamaa tämän talon ympärillä, joka on kaivannut hoitoa. Viimeisen 10 vuoden aikana sekin on jonkin verran muuttunut, kun olemme joka vuosi saaneet jonkun kulman kohennettua. Piha oli ja on edelleen - tyypillinen maalaispiha. Edeltäjät, vanha pariskunta, eivät enää viimeisinä kymmeninä vuosinaaan jaksaneet pitää laajaa pihamaata yllä. Siinä meillä onkin ollut kesäinen haaste - saada kasvillisuutta ja viihtyisyyttä "lentokenttäpihaan". Parasta tässä kuitenkin on, kun molemmat tykkäämme puuhastella ulkona.Köykän Tilapuoti - tarina

Perustin tämän puodin 13 vuotta sitten muuttaessani Pirkanmaalta tänne Satakuntaan. Samaan aikaan syntyi tämä puoti - päärakennuksen saliin.  Aluksi aloitetiin hyvin, hyvin varovaisesti, omilla käsitöillä ja leipomuksilla.  Pikkuhiljaa asiakaskunta laajeni. Samoin tuotevalikoima.  Olisi pitänyt olla myös suomi-rauma-sanakirja :)

Tarve lisätilasta nosti päätään. Niinpä remontoimme lehmien kotiin, navettaan, uuden, toimivamman liiketilan. Kaamoiksen karkotuksen merkeissä vietimme avajaisia uusissa tiloissa ja tupa oli täynnä väkeä.
Nyttemmin kaamosillat ovat jääneet. 
Niistä on kuitenkin kivat muistot monen vuoden ajalta. 


Verkkokauppa

Ensimmäinen verkkokauppa puodille luotiin 2006. Ilmassa oli suurta intoa  ja suuria odotuksia. Kaikki oli vielä niin uutta nettikauppa-asiassa, ettei itsekään tiennyt, miten kaikki olisi pitänyt tehdä ja hoitaa.  Niin ja näin, se verkkokauppa tuli tiensä päähän.

Oli aika muuttua. Tekniikkaa muuttuu - mekin - ajan myötä. Kantapään kautta on tämäkin asia opittu. Nyt ollaan hitusen verran viisaampia. Tuohon aikaan ei vielä ollut asiasta "verkkokursseja" tms. itse piti onkia tietoa, mistä milloinkin, pala palalta ja saada oman näköinen kokonaisuus verkkokaupasta. Aikamoista pioneerityötähän tämä on ollut. Mutta kivaa!

Uusi verkkokauppa avattiin syksyllä 2015. Sinne pääset tästä.
Uutta tässä verkkokaupassa on ostosten hoitaminen loppuun asti eli myös maksaminen onnistuu nykyään. Kun teet tilauksen, voit maksaa sen samantien ja tavara lähtee sinulle parin-kolmen päivän kuluessa. Riippuu kulloinkin eri tilanteista. Pyrkimyksemme on lähettää tilaus hetimmiten.

Samalla myös kaupankäynti lähes kokonaisuudessaan siirtyi verkkoon. Se oli iso askel, mutta välttämätön, jos aikoi toimia. Puoti on avoinna vain sopimuksen mukaan.

Paljon on 13. vuodessa muuttunut. Kaupankäynti on siirtynyt parin-kolmen viime vuoden aikana digi-muotoon. Toki meillä edelleenkin otetaan asiakkaita vastaan - ennakkoon kannattaa kuitenkin varmistaa paikallaolo, ettei tule hukkareissua.

Instagram -  Köykän Tilapuoti  @tilapuoti.

Vanhan tavaran kauppa

Vuosien myötä on myös tavaravalikoimamme muuttunut. Alusta lähtien meillä myytävät tavarat valittiin huolellisesti tähän puodin henkeen ja omaan etiikkaamme sopivaksi. Rustiikki ja rouheus oli suuntana alusta asti. Itselläni on ollut jo pitkään sydämen palo vanhaan tavaraan ja kestävään kehitykseen.  Niinpä oli luonnollista siirtyä kokonaan vanhan, kestävän tavaran pariin.

Tänä päivänä meiltä löytyy monenlaista kotiin sopivaa, käyttökelpoista tavaraa. On arjen luksusta, designia, keräilytavaraa sekä tietenkin käyttötavaraa, kuten astioita. Myös vanhoja valaisimia meiltä löytyy. Sukella verkkokauppaan ja tutki, mitä kaikkea meillä on tarjolla.

VERKKOKAUPPA klik!

Antiikkimessuilla puotini käy lämpimänä vuodenaikana, lähinnä Etelä- Suomessa.

Jos sinulla on jotakin kysyttävää, kysyä voit joko
 sähköpostia: tilapuoti@gmail.com

tai soita: puh. 045 132 7004

Tervetuloa lukijaksi tähän blogiin!

Ellu - Tilapuodin Emäntä

Ei kommentteja: