maanantai 18. huhtikuuta 2016

Emäntä esittäytyy

Ellu tässä hei, niinkuin tuossa oikealla olevassa kuvassakin huikkaan! Jospa näin monen vuoden jälkeen uskaltaudun esittäytyä, vaikka monia olen tapaillu esim, messureissuilla ja täällä paikan päällä puodissa. Mutta sinä, jota en vielä ole tavannut, tässä olen.

Tilapuodin Emäntä esittäytyy

Aina välillä tulee esiin kysymys taustastani ja tämän puodin tarinasta. Ainakin silloin, kun tulee uusia lukijoita tänne tai fb:hen uusia tykkääjiä. Jospa nyt kurkkattaisiin vähäsen kulissien taakse.

Nimeni on Eila Väisänen - asiakkailta saatu lempinini Ellu. Minulla on kaksi poikaa, joka ovat jo aikuisia. On jo yksi lapsenlapsikin. Eli olen mummu! Välimatkaa lapsenlapseen on, joten kovin usein ei nähdä. Onneksi tänä päivänä meillä on tekniikka apuna, eli Skype :)

Asun kaksin mieheni, Isännän, kanssa tätä 1800-luvun lopulla rakennettua maalaistaloa. Wiiru-kissa kuuluu myös perheeseemme ja hän on 11 vuotta vanha - välillä komenteleva - Lady.Puutarha

Olen hurahtanut puutarhan hoitoon. Joskin se on vasta ajan saatossa muuttunut mieleiseksi. Ensimmäiset vuodet tässä vanhassa pihapiirissä olivat aika haasteellisia, kun kymmeniä vuosia itsekseen ollutta pihaa aletaan herättelemään uuteen elämänvaiheeseen.

Nyt on jälleen niin ihana vuodenaika, kun on tämä kevät. Vaikka se keikkuen tuleekin, multasormet ovat olleet jo laittamassa siemiä kasvamaan. Meillä on siis vanha pihamaakin tämän talon ympärillä, joka on kaivannut hoitoa. Viimeisen 10 vuoden aikana sekin on jonkin verran muuttunut, kun olemme joka vuosi saaneet jonkun kulman kohennettua. Piha oli ja on edelleen - tyypillinen maalaispiha. Edeltäjät, vanha pariskunta ei enää viimeisinä kymmeninä vuosinaaan jaksaneet pitää laajaa pihamaata yllä. Siinä meillä onkin ollut kesäinen haaste- saada kasvillisuutta ja viihtyisyyttä "lentokenttäpihaan". Parasta tässä kuitenkin on, kun molemmat tykkäämme puuhastella ulkona.Köykän Tilapuoti - tarina

Perustin tämän puodin 11 vuotta sitten muuttaessani Pirkanmaalta tänne Satakuntaan. Samaan aikaan syntyi tämä puoti - päärakennuksen saliin.  Aluksi aloitetiin hyvin, hyvin varovaisesti, omilla käsitöillä ja leipomuksilla.  Pikkuhiljaa asiakaskunta laajeni. Samoin tuotevalikoima.  Olisi pitänyt olla myös suomi-rauma-sanakirja :)

Tarve lisätilasta nosti päätään. Niinpä remontoimme lehmien kotiin, navettaan, uuden, toimivamman liiketilan. Kaamoiksen karkotuksen merkeissä vietimme avajaisia uusissa tiloissa ja tupa oli täynnä väkeä.Verkkokauppa

Ensimmäinen verkkokauppa puodille luotiin 2006. Ilmassa oli suurta intoa  ja suuria odotuksia. Kaikki oli vielä niin uutta nettikauppa-asiassa, ettei itsekään tiennyt, miten kaikki olisi pitänyt tehdä. Niin ja näin, se verkkokauppa eli tietyn ajan. Aika muuttuu,, tekniikkaa muuttuu -mekin - ajan myötä.  Kantapään kautta on tämäkin asia opittu. Nyt ollaan hitusen viisaampia.

Uusi verkkokauppa avattiin viime syksynä. Sinne löydät linkin tuosta oikealta. Uutta tässä verkkokaupassa on mm. maksaminen. Kun teet tilauksen, voit maksaa sen samantien ja tavara lähtee sinulle parin-kolmen päivän aikana. Riippuu kulloinkin pakkausruuhkasta. Pyrkimyksemme on lähettää tilaus hetimmiten. Kellon kanssa ei meillä kuitenkaan kilpaa juosta.

Paljon on 10. vuodessa muuttunut. Kaupankäynti on siirtynyt parin-kolmen viime vuoden aikana digi-muotoon. Toki meillä edelleenkin otetaan asiakkaita vastaan - ennakkoon kannattaa kuitenkin varmistaa, jotta olen paikalla.

Instagram -  Köykän Tilapuoti  #tilapuoti.

Vanhan tavaran kauppa

Vuosien myötä on myös tavaravalikoimakin muuttunut. Alusta lähtien meillä myytävät tavarat valittiin huolellisesti tähän puodin henkeen sopivaksi. Rustiikki oli linja alusta asti. Itselläni on sydämen palo vanhaan tavaran ja kestävään kehitykseen.  Niinpä oli luonnollista siirtyä kokonaan vanhan, kestävän tavaran pariin. Tänä päivänä meiltä löytyy monenlaista kotiin sopivaa, käyttökelpoista tavaraa. On keittöön mm, astioita, kippoo, kuppia, kauhaa ja kapustaa. On kattaukseen sopivaa - kynttilänjalkoja, tarjoilulautasia, maljakoita yms.  Löytyy keräilytavaraa ja vanhoja tekstiilejä. Sekä tietenkin myös huonekaluja. Ja on meillä miesten tavaraakin. Äijäostastokin on vintllä.

Puodin vinttiä - Antiikkivinttiä - juuri yritän "stailata" Ilma on vaan niin kylmää, ettei vielä kauaa siellä tarkene olla, vaikka hanskat kädessä onkin siellä puuhailen. Lämpimiä ilmoja odotellessa....

Antiikkimessuilla puotini käy lämpimänä vuodenaikana ympäri Etelä- Suomea.

Jos sinulla on jotakin kysyttävää, kysy ihmeessä.
Voit kommentoida, laittaa sähköpostia: tilapuoti@gmail.com
Tai voit soittaa: puh. 045 132 7004

Tervetuloa lukijaksi tähän blogiin!

Ellu - Tilapuodin Emäntä

Ei kommentteja: