keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Aitoja asioita

Aidot vanhat huonekalut ja muut kodissa ja sisutuksessa käytettävät tavarat ovat hyvässä nosteessa. Aitous ylipäätään nostaa päätään tämän valkoiseksi muunnetun ajan jälkeen. Onneksi


 Uusrenesanssi Kukkapöytä

 Törmäsin aiheeseen myös Avotakka- julkaisussa. Jos et sitä ole lukenut, tässä se on:

1960- ja 1970-luvun asuntojen
tun­nus­merk­ke­jä ovat näkyville jätetyt
puu- ja pu­na­tii­li­pin­nat.
Käytä valkoista maalia harkiten ja suosi si­sus­tuk­ses­sa aitoja ma­te­ri­aa­le­ja.

  • Anna puu- ja punatiilipinnoille mahdollisuus. Vanhan kohteen ostajat ajattelevat usein, että valkoisella maalilla saa modernisoitua tilat. Sen myötä häviää kuitenkin ajan henki ja persoonallisuus. Jos pinnat maalaa kerran valkoisella, aitoa tunnelmaa ei voi enää saada takaisin.
  • Ajan arkkitehtuuriin kuuluu, että rakennusmateriaalit on jätetty esille, ja juuri siitä muodostuu kotoisa ja lämmin tunnelma. Yhdistele aitoja materiaaleja myös sisustuksessa: sisalia, punasavea, nahkaa, messinkiä ja taljoja. Kalusteissa saa olla eri puulajeja, ja mitä patinoituneempia ne ovat, sitä parempi. Huonekalujen ei tarvitse olla samalta aikakaudelta kuin asunto.
  • Jos asunnossa on paljon puu- ja tiilipintoja, kannattaa isoimpien huonekalujen värit pitää neutraalina. Käytä valkoista raikastamaan yleisilmettä ja lisäväreinä vaaleanharmaata ja mustaa. Säästä rohkeat värit tekstiileihin ja esineisiin.
Hyviä vinkkejä, eikö?

Valinte pöytälamppu

Savivati Usanoff

Kuparipannuja erilaisia löytyy myös. 
Hinnat ovat huomattavasti alemmat, suorastaan naurettavan pienet, 
kuin TV:stä tutussa sarjassa olleet.

Jykevä Puusohva. Aitoa antiikkia.


Lumipyryterkuin

Tilapuodin EmäntäEi kommentteja: