torstai 27. huhtikuuta 2017

Sinivalkoisia ajatuksia

Suomi 100-vuotta - luo tähän vuoteen oman väriteemansa ja se onkin monissa eri asioissa nähtävissä. Se inspiroi myös meitä jokaista - omassa kodissamme. Teemaa mukaillaan mm. kesän kukkaistutuksissa. Kuinka upeita pihoja/puutarhoja saammekaan tulevana kesänä silmillämme ahmia!

Juhlavuosi on todella paikallaan. Tekee hyvää koko Suomelle välillä, näiden monen kurjistamisvuoden jälkeen, panostaa ja hieman eri tavalla suhtautua asioihin ja juhlia. Tehdä arjesta juhlaa.

Kun tämän vuoden design-tuotteet julkaistiin - pettymys oli ensimmäinen reaktio. Päällimmäisenä ajatuksena oli, etteikö meillä mihinkään muuhun pystytä/viitsitä/osata tarttua, kuin tuohon iän ikuiseen Teema, Kastehelmi -linjaan? Ja nekin tehdään ulkomailla!  Ei se, että tulee uusi väri tuotteeseen, vielä tee juhlatuotetta. Tai pakkaukseen laitetaan ko. teksti. Haloo!

Osaamista takuulla tästä maasta löytyy - ja jos ei löydy, olisi hankittu luovuutta, uskallusta ja asiantuntemusta ulkomailta. Siellähän on jo vuosia Teemat, Muumit yms. tuotteet valmistettukin.

Onneksi vuotta on vielä jäljellä. Toivotaan, että jostain nousee nuoria, rohkeita taiteilijoita, jotka luovat upeita, juuri Suomen 100-vuotisjuhlan arvoisia tuotteita, joita voisi olla useitakin.

Sinivalkoista löytyy meiltäkin:


Sinivalkoisin ajatuksin

Tilapuodin Emäntä2 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Osaatko sanoa tuosta sinisestä laisesta kynttilänjalasta jotakin...minulla niitä kaksi, vanhan mummoni jäämistöstä.

Köykän Tilapuoti kirjoitti...

Nuutajärvi on noita aikanaan valmistanut. Malli on tullut jostain ulkomailta, niinkuin niin monessa muussakin Suomessa valmistetussa tuotteessa. Meillä on niin nuori kulttuuri, joten muista on pitänyt ottaa oppia :)