tiistai 15. elokuuta 2017

Kesän satoa

Elokuu on sadonkorjuun aikaa. Niinpä tämäkin emäntä on ottanut kesän makuja talteen talvea varten. Oma piha tarjoaa aika monipuolisesti, joten sieltä on helppo napsasta, kun insipis iskee. Eilen iski.

Saskatoonit ovat kypsyneet viime päivinä
Vaimee marja, mutta pieniin kertapusseihin niitä pakkasin ja laitoin pakkaseen. 
Sieltä niitä voi sitten napsia aamujugurttiin ja -puuroon.

Piirakankin tein saskatooneista ja kyllä se aika mauttomattomaksi jäi.
Seuraavan kerran tarvii keksiä jotakin potkua...

Karviaiset olivat myös poimintavalmiina.

Yrttejä, chilejä

Köyhänmiehen lakkahilloa tein karviaisista. 
Lisäksi laitoin porkkanaa.

Olen pitkin kesää laittanut tiettyjä yrttejä kuivumaan ja nyt tein niistä 
yrttisuolaa. Jos halutaan vähentää suolan käyttöä, muttei makua, on yrittisuola siihen mainio.

Tein myös lipstikkasuolaa ja rosmariinisuolaa.
Niitä on kiva käyttää maustamiseen.

Edellisessa postauksessa hehkutin hyviä klassikkopatoja. Meille on kunnia-asia etsiä ja tarjota asiakkaille aikaa kestäviä ja laadukkaita tuotteita. Kun ruokaa laitetaan, ei riitä, että on hyvä pannu tai pata, vaan raaka-aineet pitää olla myös laadukkaita. Niistäkään ei tingitä. 
 Omilla valinnoilla on iso merkitys - omaan hyvinvointiin.

Vastaan mielelläni, jos jokin em. asioista herätti mielenkiintosi.

Puh. 045 132 7004
sposti: tilapuoti@gmail.com

Tilapuodin Emäntä

#sadonkorjuu #yrttisuola #lipstikkasuola #rosmariinisuola #elokuu #itsetehty #maaseutu #maalla #maalaiselämä #hyväolo #lähiruoka #aitojamakuja 

Ei kommentteja: