sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuoden vaihtuessa


Vuoden lähestyessä loppuaan, tulee pysähdyttyä ja funtsittua niin elämää kuin puodin toimintaa kuluneen vuoden aikana.


Tämä vuosi 2017 alkoi koko Suomessa suunnilleen samassa apatian hengessä kuin edellisenä vuonna.  Vaikka itse kuinka yritti luoda valoa ja iloa vallitsevaan harmauteen, isot rattaat olivat hitaammat ja raskaammat. Ne lähti liikkeelle verkkaisesti.

Kevään korvalla oli aistittavissa pientä piristystä liike-elämässä. Se valoi uskoa jatkaa eteenpäin. Kevään Messut ei vielä kuitenkaan täyttänyt odotuksia, vaikka väkeä oli liikkeellä melko mukavasti. Messuyleisön käyttäytyminen on jossain määrin muuttunut. Enää ei niinkään tulla ostoksille, vaan enemmänkin katselemaan.  Nettiostamisen myötä innostus tavaran tutkimiseen jää vain harvojen herkuksi. Löytämisen riemua saa toki edelleenkin olla todistamassa, muttei niin usein kuin aiemmin. Onkohan messut tässä muodossa tulleet tiensä päähän?


Kesä ja kesän tapahtumat antoivat omanlaisena tapahtumana samantyyppisen  kokemuksen kuin aikaisempina vuosina. Mutta rohkeus, kiinnostus ja innostus on vaan meistä ihmisistä kadonnut. Pitkä lama on varmaan tehnyt tehtävänsä.


Syksy toi uudenlaista äksöniä. Uusia ihmisiä, uusia messupaikkoja. Uudenlaisia tapahtumia. Verkkokauppassakin tuntui piristys.


Joulua edeltävä aika on vieläkin – näiden muutaman vuoden jälkeen – outoja. Muistan hyvin, miten tukka putkella säntäilin sinne ja tänne, pidin asiakasiltoja, erilaisia teemailtoja. Tein vielä ruokaa asiakkailleni joulun hengessä.
Aika muuttuu ja me ajan mukana.

Nyt saan nauttia joulusta. Valmistautua siihen ajan kanssa. Enää ei tarvi hössätä.
Tänä jouluna tosiaan on nukuttu pitkiä öitä, syöty kevyesti ja liikuttu ulkona. Metsässä. Yksinkertaista. Siitä se paras joulu tulee.

Kiitollinen olen jokaisesta Asiakkaasta. Ilman teitä tätä puotia ei olisi pyöritetty näin kauan, jo 12 vuotta.  Myös  uudet yhteistyökumppanit ilahduttavat.

Toivon, että ensi vuonnakin saat meiltä hyvää palvelua, mielenkiintoisia tuotteita ja luotettavia toimituksia.Tehdään yhdessä vuodesta 2018 hyvä vuosi!

Tilapuodin Emäntä


Ei kommentteja: