torstai 29. joulukuuta 2016

Vuosikatsaus

Köykän Tilapuoti Verkkokauppa

Köykän Tilapuodin Emännän Vuosikatselmus

Näin vuoden viimeisinä päivinä on mukava katsella aikaa taakse päin ja mutustella kuluvaa kautta. Reilut 11 vuotta puotia pitäneenä on jo ehtinyt näkemään monenlaista vuotta. Vuodet eivät ole olleet veljeksiä. Onneksi.

Uusi verkkokauppa käynnistyi  vuosi sitten joulun alla ja pienen alkukankeuden  jälkeen jatkaa nyt omaa elämäänsä.  Messujakin mahtui  ohjelmaan, ne vakituiset paikat, jotka ovat vuosien varrelle hyväksi havaittu. Niin järjestäjien kuin maantieteellisen etäisyyden suhteen. Messut ja markkinat ovat aivan omassa kastissaan, siellä tapaa niin tuttuja asiakkaita kuin tutuksi tulleita myyjiä. 
Alkuvuosi oli Suomen yleisen ilmapiirin  myötä epävarma.  Loppuvuotta kohden oli havaittavissa kaupankäynnin pientä pirsitymistä. Entistä paremmin asiakkaat löysivät meidät verkkokaupan ja muun sosiaalisen median kautta.  Paljon uusien asioiden opiskelua ja työtä on toki kuulunut  tähänkin vuoteen.

Myös Asiakkaiden ostotavat ovat muokkaantuneet.  Nyt ostetaan lisääntyvässä määrin - netistä. Eikä ihme, tavaraa on monessa tuutissa tarjolla, suorastaan valinnan vaikeutta on tehdä ostopäätöksiä. Netissä asioidessa tehdään itsenäisesti ostos, jos jokin tuote halutaan itselle.  Vierastamme  vielä vähän chat-ruutuja.

Kauppiaalle tämä asettaa omat haasteensa.  
                                 Miten joku myy ja joku toinen taas tuskailee myynnin kanssa?

Jos en olisi silloin 3 vuotta sitten tehnyt päätöstä muuttaa markkinoinnin painopistettä nettiin, ei tätä puotia varmastikaan olisi enää olemassa.  Silloinen verkkokauppa ei tuottanut,  eikä  Sanoma- ja Aikakausilehtien mainoksistakaan saatu odotettua tulosta. Riittävästi rahaa niihin oli kyllä suollettu. Pakolliset kulut olivat suuremman kuin tulot. Se tie tuli yksinkertaisesti päätökseensä.
Tehty muutos oli yksi parhaimmista päätöksistä! Hyppy uudenlaiseen toimintaan oli itsellenikin uutta, vaikka pientä näppituntumaa olin jo ehtinyt siihen hapuilla. Askel oli kuitenkin otettava nyt-tai-ei-koskaan -periaatteella. Muutokseen liittyen riitti kyllä ihmettelijöitä ja kummastelijoita...

                                                                   Kuljin omaa polkuani.

Asiakaspiiri on laajentunut  Satakunnan Eurajoelta koko Suomea käsittäväksi ja välillä paketteja lähtee jopa Suomen rajojen ulkopuolellekin. Palvelu on joka tapauksessa aina meille ykkösasia. Siitä ei tingitä, vaikka työskentelytavat muuttuvat.

                                            Olen niin kiitollinen jokaisesta Asiakkaasta,
                                            juuri Sinusta, joka olet asioinut puotini kanssa!
                                            Kiitos sinulle!


Uudeksi vuodeksi toivon myös Sinulle rohkeutta, kärsivällisyyttä ja lujuutta omissa päätöksissäsi.Hyvää Uutta Vuotta 2017!

Tilapuodin Ellu-emäntä

Ei kommentteja: