maanantai 25. marraskuuta 2019

Oodi vanhoille pöytäliinoille

Käytätkö pöytäliinoja?

Sanomattakin on kai selvää, että minä käytän. Olen oikein superkäyttäjä. Mitään säälimättä ja säästämättä käytän aina esim. keittiön pöydällä pöytäliina. Kun on kerran pesukoneet keksitty, niin ei yhtään haittaa, vaikka välillä liinalle jotain lipsahtaisi.


Tämä on oikein oodi vanhoille pöytäliinoille. 

Olen aivan niiden lumoissa. Ennen vanhaan tehtiin niin laadukkaita tekstiilejä, että ne kestävät käyttöä edelleen. Todella ekologista!


Vuosikymmenten takaa kumpuaa isoja nimiä, kuten Tampella, Finlayson, PMK, Dora Jung, Marjatta Metsovaara ja monet monet muut tässä mainitsematta jääneet. Näiden nimien takana on LAATU.

                                     
Pöytäliinalla saa huoneen ilmeen muutettua hetkessä tunnelmasta toiseen.
Pöytäliinoja on monen kokoisia eikä niiden aina tarvitse peittää koko pöytää.
Paitsi silloin, kun on juhlat! Liinan värillä saadaan myös lisättyä tai kavennettua juhlavuutta.
On arkisia liinoja myöskin.

Tutumpia kuosejaMutta sitten, kun katetaan oikein kauniisti, laitetaan myös pellavaiset tabletit a la Dora Jung.

                                                    Upea kuosiin kuodottu pellavaliina!

Pöytäliinat ovat niin lähellä sydäntäni, joten verkkokauppaan on tullut niille aivan oma kansio.

Sinne pääset TÄSTÄ

Pöytäliinaterveisin

Tilapuodin Emäntä

4 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Hei löysin blogisi sattumalta. Tämä postaus oli kuin minulle tehty. Minä rakastan myös pöytäliinoja ja niitä minulla myös on paljon. Anoppi on myös kutonut paljon poppanaliinoja, niitä minulla on kymmeniä. Ja jokunen tahra on jäänyt liinoihinkin joskus vaikka kuinka on yrittänyt pestä kunnolla. Mutta ei sekään mitään haittaa, ne on käytön ja elämisen jälkiä. Kauniita liinoja sinulla. Tervetuloa tutustumaan minunkin blogiini. Minulla on puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta.

tilapuodin elämää kirjoitti...

Nila- voi kun ihana kuulla! Kiitos kommentistasi! Pöytäliinat vaan on NIIN ihania.... Pitääkin hetimmiten käydä blogissasi :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, blogissasi on sama pöytäliina (tuon pyöreän pöydän päällä oleva harmaa, jossa vaaleita kuvioita) kuin äitini jäämistössä. Ennakoin palvelutaloon muuttoa ja olen alkanut myydä tavaroitani. Osaisitko sanoa mitä voisin FB:ssa pyytää tuosta liinasta?
Ystävällisin terveisin marja.savolainen@gmail.com
Ps. en ymmärrä mitä tarkoittaa URL-osoite

tilapuodin elämää kirjoitti...

Hei Marja, pöytäliinat liikkuvat hyvin hitaasti nykyään, koska kodeissa ei enää juurikaan käytetä pöytäliinoja. Toki perinteisillä Tampella liinoilla on omat kerääjänsä. Ei kannata välittää URL-osoitteista :)